Поставяне на плочки за баня

January 14, 2013 от  
Публикувано в За дома

ремонт с плочки в банятаТази статия е за тези от вас, които искат самостоятелно да ремонтират банята си. Може и да не ми повярвате, но поставянето на плочки за баня не е чак толкова трудно. Това което ви трябва са малко търпение, здрав разум и увереност в собствените умения. Разбира се, няма как да минем без плочки, без значение какви са: фаянс, теракота и т.н.

Добре е да започнем с измерването на всяка стена в банята. Вземете височината и ширината на всяка вертикална стена, след което умножете ширината по височината и ще разберете колко е площа на дадената стена. Плочки за баня е добре да се купуват на квадратен метър, и обикновено се вземат около 5% повече от количеството, което ще ви трябва. С тези допълнителни плочки ще може да смените повредени с времето такива. Внимавайте плочките да са с един и същи оттенък, разцветката обикновено е означена на палета с буква или цифра.

Докато сте още в процес на избиране, разгледайте идеята за възможно слагане на плочки за баня с различна от основната цветова гама или различна структура, примерно няколко фаянсови плочки с цветен орнамент в центъра на стената, между такива с друга разцветка или фактура, изглеждат много ефектно. Тези различни плочки могат да са съобразени с намиращото се в банята обзавеждане за баня. Стилово, това ще придаде на помещението завършеност.

Преди да започнете със същинската работа се убедете, че банята и цялото обзавеждане за баня е добре защитено от евентуални повреди, докато тече процеса по слагането на вашите плочки за баня. Тръбите и крановете обикновено прикривам с помощта на картонени тръби, а останалата част от помещението застилам с полиетиленово покривало, което хващам с тиксо за стените.

Ако тепърва строите къщата, и имате възможност да изберете основата, върху която ще поставяте вашите плочки за баня, аз бих ви препоръчал циментената основа. Всичко идва от това, че банята, както добре знаете, е стая, която постоянно е под въздействието на влага, при това в големи количества. Тези циментови основи могат да бъдат закупени в специализираните магазини. Те са различни по размер и дебелина, но най-често използваните са с големина 90 см х 150 см и дебелина 12мм.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!