Съвети за съхранение на пухени одеала и възглавници

November 20, 2018 от  
Публикувано в Мода, Полезно

header_6l1u5r7h4mАко вкъщи имате одеала и възглавници от гъши пух – прочетете следващите редове. В тях ще се опитаме да ви дадем някои полезни съвети за тяхното съхранение.

За да удължите живота на вашите пухени одеала и възглавници – изтръсквайте ги всеки ден. Оствяйте ги да постоят на терасата, когато има слънце и подухва лек ветрец. Така ще бъдат винаги добре проветрени. Винаги им слагайте калъфки.

Избягвайте постоянно да седите върху пухените одеала. Така ще се запази формата им за по-дълго време. И свойството да задържат топлината няма да изчезне.

Всички пухени комплекти имат инструкции, как трябва да се перат. Спазвайте ги винаги, ще ги намерите на етикета. Ако там пише, че прането трябва да е сухо – забравете за пералнята. Това означава, че трябва да ги носите на химическо чистене.

В случай, че е позволено да се пере на пералня, по възможност го правете по-рядко. И винаги избирайте лека програма на пералнята. Например такава за пердета и завеси. След като са изпрани, трябва да бъдат напълно сухи, преди отново да ги използвате. Така ще сте сигурни че няма да се образува мухъл по тях.

Помнете, че при правилна експлоатация и добри грижи, пухените одеала и възглавници ще изкарат много дълго време. Като ще запазят своята мекота и топлина. Накрая, ето няколко любопитни факта за бельото в нашата спалня.

Човек губи 2 кг от своята кожа за една година. Може би се досещате, че по завивките в спалнята остава една голяма част от тази кожа. За това е добре да ги перете редовно.

Ако искате да запазите по-добре спалното бельо, просто използвайте някоя калъфка на спалния комплект за съхранение.

Знаехте ли, че някои спални комплекти, са за еднократно използване. Такива комплекти има в медицината.

И накрая нещо интересно – чаршафите с ластик, които познаваме днес, за първи път са използвани в САЩ.

 

Източник: DOMO TEX

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!