Кои са някои от различните видове дървени врати?

August 19, 2013 от  
Публикувано в За дома

Дървеният материал обикновено се използва за направа както за външни (входни, екстериорни), така и за вътршни (интериорни) врати. Хората, които искат традиционно изглеждащи дом често избират дървени врати, както за интериора, така и за екстериора на дома. Има богат избор от който да избирате, както за вътрешни, така и за външни.

Градинските дървени врати, като външен вид, предлагат топлина и сигурност. В миналото, когато са били поставяни като входни, са имали някои характеристики, които ги правили по-малко предпочитани. Когато са подложени на промените в състоянието на времето, те може да се надуят или свият, което прави затварянето/отварянето или заключването трудно. Те също така могат да се деформират трайно, завинаги да променят формата си.

По-новите методи на строителство правят дървените врати от My-doors.com много по-малко податливи на щети от природните стихии и те могат да направят изключително впечатление, поставени на входа на дома. Необходимо е да се грундират и след това боядисат или лакират, което ще осигури допълнителна защита от атмосферните влияния. Казано по друг начин, може да минат години наред без значителна поддръжка.
Не всички дървени входни врати са еднакви. Може лесно да персонализирате външния им вид чрез добавяне по средата на прозорец от матирано стъкло, или странични стъклени панели, за да влиза повече светлина, или допълнителен обков от ковано желязо. Ако поставите по-голямо парче стъкло, като един прозорец, може да помислите за инвестиране в стъклопакети.

Без стъклопакети, ще загубите топлина през зимата и хладен въздух през лятото. Освен това, студеният въздух през зимата ще проникне в дома ви, а горещото лятно слънце ще нагрее вашия дом. Това е така, ако използвате традиционно декоративно стъкло. Разбира се, ако поставите малки прозорчета, от които да прониква светлина, то тогава избор на декоративно или друго стъкло има смисъл. Може да избирате от гравирани, оцветени или друг вид, и те могат да добавят много красота към дома, без да струва много пари.

Дървените интериорни врати могат да бъдат или с куха сърцевина или плътни. Кухите са по-евтини, отколкото тези с масивна, плътна дървесина. Тези, които са от по-твърд материал, обаче, компенсират своята по-висока цена с това, че не пропускат преминаването на звука от двете страни на вратата. Ако бюджетът ви не позволява поставянето на масивни врати от My-doors.com във всичките стаи, може да ги поставите само на вашата спалня.

Интериорните дървени врати не се нуждаят от боядисване или лакиране, за да ги предпазите от влиянието на времето, но нанасяне на боя или оцветяването им в цвят, който съответства на останалата част от обзавеждането на вашия дом, е чудесен начин за съчетаването им с цялостното художествено оформление на дома.

Random Posts

Рекламирай тук

Comments are closed.