Самостоятелен ремонт на покриви

December 15, 2011 от  
Публикувано в За дома

Ако сте решили професионално да се захванете с ремонт на покриви или просто желаете да ремонтирате своят собствен, най-добре е да започнете с усвояването на меките покривни материали. Причината е една – ремонт на покриви с тези видове материали е много по-лек от този с твърди. Единственото което ще Ви е нужно са инструменти за ремонт на меко покривно покритие, внимание и минимален опит.

Професионалните навици ще дойдат изненадващо бързо. Някои начинаещи майстори, захванали се с ремонт на покриви, прекалено стриктно спазват всички инструкции на този занаят. А истината е, че ремонт на покриви може да се извършва и без чак такава, можем да я наречем, „турбо” изрядност.

Единственото което трябва да помните е – вършете всяка една част от ремонта съвестно, обгаряйте всяка една част от площта на използвания покривен материал внимателно, като отделяте специално внимание на краищата на покривния материал.

Технологията по която се прави ремонт на „мек” покрив. Нашето скромно мнение е, че ремонт на покриви изискващи меко покритие може да извърши всеки средностатистически човек, но е добре да извикате професионалисти, специализиращи в ремонт на покриви. Основният принцип, по който работят ремонтните екипи е следният: в повечето случаи се работи в екипи по двойки.

Единият от екипа за ремонт на покриви нагрява покривния материал, обикновено с помощта на газова горелка, а другия разгъва рулото, вървейки след него. Разбира се, това може да се прави и от един единствен човек, който ще развива рулото от покривен материал с помощта на арматурно желязо или друг подръчен материал, огънато по специален начин.

Но грешките при работа в екип от хора за ремонт на покриви се свеждат до минимум, за това ще Ви посъветваме да не пестите от работна ръка и да наемете екип от минимум двама работници ако сте опрели до ремонт на Вашия покрив.

Ако пък решите да направите ремонта сами то ще се нуждаете от: покривен материал и нагревателен уред. Бихме Ви препоръчали газова горелка. Освен това ще са Ви необходими дизайнерски нож, метла, за подмитане на боклуците (свързани с всеки ремонт) и разбира се защитно оборудване: ръкавици, работни гащи и устойчиви обувки за ремонт на покриви.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!