Секс по време на бременност – възможно ли е

March 21, 2018 от  
Публикувано в Семейство


Въпросът за секс по време на бременност мъчи много семейни двойки. Всяка жена, освен че се страхува да не навреди на бебето, се стреми и да запази своето семейство. И така може ли да се занимавате със секс по време на бременност? Отговорът на този въпрос зависи от много фактори, и ако секса за една жена е от полза, то при друга може да причини сериозни усложнения и даже прекъсване на бременността.
Сега вече е доказано, че секса в периода на очакване на рожбата е полезен за майката, влияе на нейното емоционално състояние и може да открие нови, не известни преди това усещания. Но не всички и не винаги могат да направят това.

Секс по време на бременност не трябва да се прави при наличие на заболявания на половата система, при изтичане на водите, при кървене и бременност с няколко плода. В този случай риска от преждевременно раждане се увеличава няколко пъти, за това е нужно да бъдете максимално внимателни. Овен това такива бременности често са съпроводени с усложнения. Обърнете сериозно внимание, ако лекарят е предупредил за опасност от спонтанен аборт, то трябва да спазвате полов покой. Даже да имате огромно желание за близост най-добре е да се въздържате. Често тази мярка е временна, заплаха за цялата бременност има много рядко.

Ако нямате никакъв от горните противопоказни признаци, то умерен секс по време на бременност е възможен, но в зависимост от периода на бременност могат да възникнат други проблеми. В началото на бременността може у жената напълно да липсва желание за интимна близост. Това се обяснява с хормоналните промени и физическото състояние. Освен това именно в самото начало при жената може да има болки в гърдите, да се обострят някои заболявания и да се повиши чувствителността към докосване. Предишните ласки може да предизвикват неприятни усещания и даже болка.

Друг неприятен момент може да бъде непрекъснатото гадене и едва ли някоя жена в такъв момент ще има нужда от интимна близост. Често спътници на гаденето са вялост, сънливост, главоболие. Всичко това налага да се откажете от секс по време на бременност.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!