Складове под наем – важен ли е подът на помещението

December 27, 2012 от  
Публикувано в Полезно

Складове под наемПравилният избор на складове под наем често е залог за добър управленчески усет. Разглежданите от наемателя складове трябва да отговарят на като минимум няколко елементарни условия:

  • Пътните артерии водещи от и до склада под наем да са максимално удобни;
  • Прилежащ паркинг и необходимо оборудване за товарене и разтоварване на предстоящите да бъдат складирани стоки;
  • Наличието на складово оборудване и техника, което ще позволи да се възползваме от цялото пространство на наетото помещение;
  • Помещението трябва да съответства на изискванията, специфични за товара, който възнамеряваме да складираме там.

Влизайки в различни складове под наем, бъдещите наематели трябва да обърнат особено внимание на състоянието в което се намира подовата настилка. Преди всичко, подовото покритие трябва да съответства на всички санитарни и противопожарни норми. Това ще гарантира не само съхранността на намиращите се в склада стоки, но също така ще способства за безпроблемната работа на евентуално електрическо оборудване и техника, в частност в наетия склад може да бъдат монтирани хладилни камери, или често да се използват мотокари.

Освен това по пода изрядните складове под наем няма пукнатини, шевове и деформации. Това е важно, защото споменатата по-горе техника е в повечето случаи чувствителна към неравности по опорната повърхност, а наличието на проблемно подово покритие с времето може да доведе до неприятни инциденти.

Освен това немалко стоки са чупливи. Керамика и стъкло, примерно, при пренасяне с чести друсания без съмнение ще се счупят, преди да са стигнали клиентския поток. А това води до загуби както на финанси така и на доверие от страна на клиентите.

Разглеждайки складове отдавани под наем, обърнете особено внимание на местата където подовото покритие се предполага да е максимално износено, това най-често са участъците около входа / изхода и работната зона, където съхраняваните продукти биват окомплектовани. Именно по тези места най-често се движат транспалетни колички, пренасящи тежки товари на коленца с неголям диаметър. Движението им трябва да протича безпроблемно.

Подовото покритие на тези складове под наем, които в крайна сметка ще съхраняват вашите стоки, е добре да са устойчиви не само на механични въздействия, но и на термални и химични такива. Все пак в склада могат да се съхраняват бои, машинни масла, разтворители, та дори и киселини. Не рядко се случва на пода да се излеят технологични течности от наличните там хладилни камери. Всичко това не трябва да оказва влияние на външния вид и експлоатационните качества на пода.

Разглеждайки складове под наем, с цел да вземете някой от тях за съхранение на вашите стоки, обърнете внимание и на най-дребните детайли на сградата или помещението. Именно това ще ви помогне да сте уверени за безупречната съхранност на всичко което е зад стените на склада.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!