Средиземноморски круизи

October 31, 2011 от  
Публикувано в Полезно

КруизиСредиземно море – едно от най-красивите морета на Земята. Един поглед в безкрайния простор на безоблачно небе над морска шир и си пленен за винаги от тази наистина фантастична красота. Да се види тази красота може да не остане само романтична мечта. Има различни видове круизи, които могат да превърнат тази мечта в незабравима реалност.

Средиземно море мие с водите си бреговете на двадесет и една държава и обединява единадесет морета. Уникална възможност да се комбинира разглеждането на забележителностите на крайбрежните градове, плажен отдих, пазаруване и нови приятни познанства – това са средиземноморските круизи. Голямото предимство на такова пътуване е, че всички неудобства на сухопътния транспорт тук не съществуват. Времето, прекарано на борда на луксозен лайнер е изпълнено с положителни емоции, много красиви морски картини, изгреви и залези. Пътуване като в приказка, могат да се нарекат средиземноморските круизи, защото само морето може да даде изненадващо безгрижна и спокойна атмосфера. Почивайки на горната палуба може за се наслаждавате на фантастичната природа и ослепителния простор на водата с красиви крайбрежни пейзажи от Испания, Франция, Италия, Гърция или Турция.

Има нещо фантастично и магическо в познаването на света слушайки музиката на океанските вълни докато седите в удобен стол на палубата на лайнера по океанските круизи, усещайки лек бриз да гали лицето и косите ви. Сутрин, с отварянето на пердета на уютната каюта, пред вас се открива загадъчната красота на безграничната морска повърхност, а в далечината морския бряг, където ви очакват срещи с нови градове, хора и култури. Вечер можете да подредите една романтична вечеря на свещи на терасата, да отделите малко време за чаша коктейл, да се поглезите в ресторант с екзотична кухня или в приятна компания да слушате хубава музика.

Така наречените круизи са една от най-елитните и особени форми на отдих, която олицетворява най-висшата форма на услуга, предлага изискана атмосфера, поддържа дух на приключения и романтика по море, в невероятна комбинация с природа, хора и култури от крайбрежните страни. Съвременните круизни кораби предлагат изключителни възможности за отдих. В действителност, тези огромни плаващи хотели с добра инфраструктура и високо качество на обслужване, предоставят на пътниците комфорт и добра почивка. Особено забележителен е фактът, че съвременните кораби са оборудвани със специални стабилизатори, и много от най-популярните маршрути са в спокойни води, което прави проблема с морската болест съвсем незначителен.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!