Стиловото разнообразие на битумните керемиди

April 30, 2019 от  
Публикувано в Услуги

bitumni-keremidiСъвсем естествено вече говорим за битумните керемиди като тренд на българския пазар. Вече все по-малко е нужно да се запознават собствениците с качествата и възможностите, които предлагат битумните керемиди за покривните покрития. Така че в този текст ще наблегнем на стиловото разнообразие в чисто визуалното оформление на моделите, които са на пазара.

 

Самата битумна материя е определяща за изработката на този вид керемиди и покривни настилки. В този смисъл, за разлика от класическите керемиди, които залагат на релфни и улейни решения вписани в цялостната форма на керемидата, то битумните керемиди са в съвършено плоски геометрични форми. Самото нареждане на битумните керемиди обаче създава изключителен естетически ефект върху покривното пространство.

 

Сред много популярните геометрични форми са, шестоъгълните битумни керемиди. Тяхното нареждане върху покрива създава усещането за устройството на пчелна пита, или при по-специфичните модели, усещането за мозаечна повърхност.

 

Изцяло в модернистичната традиция е създаването на битумни керемиди в продълговати форми с прави ъгли. Особеността при тяхното нареждане е, че те не създават еднообразен покрив, а напротив, създават усещането за модернистичен, пикселизиран стил, присъщ на съвременните течения в дизайна.

 

Изцяло в духа на съвремието е и създаването на битумни керемиди в разчупени форми (може да се каже дори арт-форми), които се базират на микса от различни геометрични фигури. Такива модели надминават традиционните схващания за вида на покривните пространства.

 

За куполни и конусовидни типове покриви, производителите са се спрели на битумни керемиди със заоблен край. Тяхното пренареждане създава усещането за композиция от рибени люспи.

 

Разбира се има още много други видове битумни керемиди, които обаче по един или друг начин се базират на споменатите в текста четири модела. Различните производители винаги намират начин да изненадат потребителите, но това е в рамките на пазарната стратегия. За собствениците обаче остава решението да преценят какви са техните покриви, какво биха искали да имат като визуално решение; да изберат цвят, форма, модели и в крайна сметка да реализират проекта по създаване на ново покривно покритие на тяхната собственост.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!