Стъклени интериорни врати

May 23, 2012 от  
Публикувано в За дома

Стъклени интериорни вратиСтъклените интериорни врати и прегради са цяла концепция в съвременното строителство. В дизайна на жилища, офиси и други бизнес обекти стъклото е един от основните детайли на интериора. С прилагането на стъкло във вратите, помещенията изглежат по-широки, благодарение на свободното преминаване на светлината.

Стъклените интериорни врати, които се произвеждат в момента, не само че отговарят на всички европейски изисквания, но и са същински произведения на изкуството. Стъклените части на вратите се украсяват с орнаменти и декорации, които носят различна символика.

Самата кристална чистота на стъклото привлича хората и ги мотивира да купуват такива интериорни врати за своя дом или офис. Особено красиви са плъзгащите стъклени врати, украсени с прозрачни и непрозрачни елементи.

В името на модата, се правят много комбинации на стъкло с различни видове материали. Дървени врати със стъклен прозорец – една класика, която се вижда почти навсякъде. В случая дали остъклението ще заема почти цялата площ на вратата, или ще има няколко прозрачни процепа с ефектна форма и декорация – всичко това зависи от хрумванията на дизайнера.

Едно от изискванията към стъклените интериорни врати е стъклото да бъде безопасно за обитателите на помещението. Технологиите за производство на стъкла позволяват те да бъдат безвредни за хората. Самото стъкло е подсилено и закалено и дори при силен сблъсък на човек в него, ще издържи.

В случай, че все пак стъклото се счупи, то ще се разпадне на малки парченца, около 1 см със заоблени ъгли. Така то няма да нанесе поражения на хората наоколо. Здравината е от особено значение, защото вратите често се блъскат от течение или грубо затваряне.

В такъв случай, едно обикновено стъкло ще се счупи и ще нарани много хора, а подсиленото ще издържи. За изискванията на дизайна, напълно е възможно да се направят стъклени интериорни врати с орнаменти, които да се повтарят върху огледалата, стъклените прегради на душ кабините и навсякъде, където има стъкло.

Обеки, които имат нужда от уникална визия, като салони за красота, барове, ресторанти и други обществени заведения, се възползват максимално от възможностите на стъклото, за украса на интериора. Стъклените интериорни врати имат и още едно преимущество – цената им е достъпна за всеки.

Стъклените врати са екологично чисти, безвредни както за хората, така и за домашните любимци. Лесно се поддържат, почистват се за минути само с едно напръскване с препарат за стъкла и забърсване с мека кърпа. Стъклените интериорни врати се препоръчват в жилища на хора, страдащи от клаустрофобия, както и за хора с изявени алергии.

Желанието за повече светлина и простор се осъществява лесно, като се монтират стъклени интериорни врати. Светлината не само че преминава през стъклата, но ако по тях има орнаменти с различни цветове, тя се пречупва и създава причудливи цветни форми по стените. Това е един допълнителен бонус към дизайна на помещението, който би могъл да се превърне в голям ефект, ако дизайнерът знае как точно да разположи фигурите и да използва светлината.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!