Тайните на парфюмерията

January 9, 2013 от  
Публикувано в Красота

ПарфюмиКогато четем женски списания, постоянно виждаме по страниците им реклами на различни парфюми. Всички те са в много красиви опаковки и обикновено са в ръцете на красиви модели. Как обаче да разберем кой точно парфюм е с подходящо за нас ухание? От снимката на парфюма не можем да разберем дали ароматът му ни допада. Това може да ни стане ясно от рекламните текстове, които описват качествата му. Различните комбинации от аромати създават уникални парфюми. Едни са с нежно, едва доловимо ухание, а други са тежки и натрапчиви.

Какъв точно е парфюмът не може да се определи дори пред щанда в магазина. Когато се пробват много парфюми едновременно, скоро човек престава да различава аромата им. При впъскване на парфюми върху кожата, истинският им аромат не се проявява веднага, а след няколко минути. Някои типове кожа също променят леко първоначалния мирис на парфюма. Затова най-добре е да се прочете първо описанието на уханията, вложени в съответния парфюм, а също и вида и цвета на опаковката му.

Създателите на парфюми избират за всеки аромат подходяща опаковка. Шишенцето и кутията предизвикват определени емоции, които най-ясно описват качествата на парфюма. Една черна опаковка загатва за мистичност и одухотвореност. Черното е подходящо за опаковка на мъжки парфюми, но не само. Дамските парфюми, опаковани в черно са подходящи за силни, емоционални жени. Зелените и сини опаковки подсказват за свеж аромат, внушаващ усещане за чистота. Розово, бяло, лилаво – това са най-предпочитаните цветове за опаковка на дамски парфюми. Зад тях се крият нежни аромати, които са универсални – харесват се от всички.

Все пак, цветът на опаковката може изненадващо да контрастира със съдържанието, затова трябва да се прочете описанието на парфюма. Всички парфюми са създадени по определена концепция, която се анонсира от рекламите, които го популяризират. Това е много добър помощник за мъжете, когато искат да купят подходящ парфюм за своята любима жена. Открай време скъпият парфюм е перфектният подарък за жените. Няма жена, която да не харесва аромата на парфюма, който любимият мъж е избрал за нея само по визията му. Това показва, че дизайна на опаковките за парфюми е огледало на съдържанието им.
Всеки човек има своя аура, която трябва да се допълва от парфюма.

Подходящият парфюм е този, който създава приятно усещане. Всеки поне веднъж в живота си е ползвал парфюм, чиято миризма му е била неприятна. Ако продължи да ползва този парфюм, човек може да получи главоболие и дори депресия. Затова най-доброто, което може да се направи с парфюми, които не ни допадат, е да ги подарим на някой, който ги харесва. Ароматът, който е неприятен за едни, може да е много харесват от други. Затова когато попаднем на тясно място като асаньсор или препълнен автобус, инстинктивно се отдръпваме от хората, чийто парфюм не ни допада и се приближаваме към тези, които ухаят приятно.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!