Тайните на фитнес инструкторите

March 30, 2009 от  
Публикувано в Спорт

tajnite-na-fitnes-instruktoriteПет допълнителни съвета от фитнес експертите, за да извлечете максимума от тренировките и да се чувствате по-добре от всякога.

Спрете и стиснете

Не позволявайте инерцията да вземе сила по време на тренировка. Когато стигнете до момента, в който освобождавате натоварения мускул (например ставане след клякане) спрете за секунда и свийте мускула, който сте натоварвали за секунда или две. Спирането за кратко освобождава тренировката от инерция, а свиването напряга повече мускулни влакна.

Уплътнете всяка минута

Изгорете допълнителни мазнини по време на почивките. Експлозивните движения като подскоци и странични скокове стимулират сърцето, изгарят допълнителни калории и оформят бедрата. Може да изгорите около 100 допълнителни калории на сесия.

Като супергероите

Превърнете стандартната тренировка в склуптурираща сесия така лесно, както Жената Чудо се намъква в тесния си костюм. Докато сте стъпили на земята, представете си че искате да се изстреляте във въздуха. Така без всъщност да мърдате ръцете или краката си, впрегнете мускулите, сякаш сте въоръжени със свръхестествени сили. Ще усетите допълнително свиване от упражняването на сила върху пода.

Бъдете отличници в клас

Изгорете калориите – опитайте степ аеробика, кикбокс или танци. Следвайки стъпки и научавйки нови начини за движение, Вие ще забравите, че сте на тренировка. Учете като за отличен и в края  на “семестъра” ще имате тяло за отличен.

Почувствайте бавното горене

В повечето трениривки, вие стягате мускул, отпускате го и започнете отново. Опитайте се да задържате повече отпускането, тъй като мускулните влакна са много натоварени по време на движенията и нямат достатъчна почивка. Ще прекарате малко повече време за всяко движение, но по-добрите резултати, които ще виждате си заслужават!

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!