Тенденции в производството на спално бельо

November 3, 2011 от  
Публикувано в Полезно

Спално бельоМодата не пропуска да въвежда нови тенденции дори при производството на спално бельо. Все пак, следването на модните тенденции при бельото не лесно, тъй като то служи по няколко години, преди да се купи ново. Затова когато се наложи да купуваме спално бельо, обикновено се стараем то да подхожда на интериора на спалнята. Това до известна степен намалява възможностите за избор, но все пак някои десени отдавна са отишли в миналото. Такива са баналните щампирани цветчета и фигурки, масово производство преди години.

Всяка година известни дизайнери демонстрират нови колекции спално бельо, които налагат тенденциите за момента. Тези тенденции са важни за големите хотелски вериги, които посрещат гости от най-висшите кръгове на обществото. Също и за частни домове, които канят на гости с преспиване личности, които ще забележат, че бельото не е последна мода. За обикновените домакинства, модата не е толкова важна, колкото практичността.

Естествено, всяка жена разчита на собствения си вкус и предпочитания при покупката на спално бельо. Сега има богато разнообразие от цветове и десени, сред които да избира. Материалите, от които се изработват спалните комплекти също са различни, както и цените им.

Спално бельо се изработва най-често от памучни тъкани, в които има процент синтетика. Точно тази синтетика не позволява бельото да се пере на по-висока от 40 градуса температура, защото посивява. При такава температура се запазват и цветовете на щампите, а и материята не се свива. Вече трудно може да се намери спално бельо от напълно естествена материя. Все пак, има хора които държат на естествените материи и са склонни да платят по-скъпо, но да имат такова бельо в спалнята си.

Някои хора държат да имат скъпо сатенено бельо в спалнята си, ако не за постоянна употреба, то поне за специални случаи. Сатенът е плътен, лъскав и е гладък като коприна. Той не се мачка и стои много ефектно върху леглото. С такова спално бельо дори и да оставите спалнята без покривка, тя пак ще изглежда подредена.

Има и други материи, от които се произвежда спално бельо. Една позабравена материя ленът. Той обаче доста се мачка и трудно се глади и затова по-популярна е комбинацията от лен и памук. Все пак, този тип спално бельо не е популярен, заради по-високата си цена и трудна поддръжка.

Най-елегантното и скъпо спално бельо си остава произведеното от естествена коприна. Това е нежно и фино бельо, което остава винаги хладно и осигурява много комфорт. Коприната има забележителни естетически, хигиенични и практични свойства. За съжаление, цената на това спално бельо е далече от възможностите на повечето хора.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!