Циклене на паркет – въпроси и отговори

December 19, 2011 от  
Публикувано в Полезно

Замърсява ли много цикленето на паркет въздуха в моя дом? Има ли възможност тази услуга да бъде извършена с минимум вдигане на прах?

 • Разбира се, че е възможно. Ако при циклене на паркет се използва само съвременно оборудване, което да е снабдено със специална „прахосмукачка”, която да събира практически 100% от праха, образуван при процеса.
 • Трябва ли да се изнесем от апартамента докато трае дадено циклене на паркет?

 • Не! Всичко което майсторите ще Ви помолят да направите е да освободите помещението, което ще се цикли. Ще Ви се наложи обаче да изнесете цялата мебел от стаята. Лакът, който се използва за покритие на паркета не е токсичен, което позволява да живеете в апартамент, в който се извършва ремонта.
 • Какво е по-добро – паркет или ламинат?

  • Ламинираният паркет е на практика невъзстановимо покритие, но пък може много бързо да го замените. Може да се спрете на варианта с ламиниран паркет при положение, че нямате нищо против да сменяте подовото си покритие през циклене на паркет. Т.е. в случай, че повърхността е загубила добре изглеждащия си външен вид и се нуждае от освежаване обърнете се за помощ към професионалисти по циклене на паркет, и Вашият под ще засияе като нов. Имайки предвид казаното по-горе излиза, че паркета е по-скъпото удоволствие, тъй като за неговото поставяне и циклене се изискват определени навици и съответно парични средства.
   Как да почистваме паркета от натрупалата се с времето мръсотия?
  • Имайте в предвид, че новите петна се отстраняват много по-лесно от застарелите, за това Ви съветваме да не оставяте почистването след циклене на паркет за утре. В зависимост от вида петна е добре да използвате различни почистващи средства. Лекета от сокове, плодове, млечни продукти, чай, кафе, вино и газирани напитки е по-добре да бъдат отстранявани с миещи средства на основата на сапуна.

  Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!