7 съвета за по-здрава кожа през лятото

May 27, 2009 от  
Публикувано в Красота

grija-za-kojataСъс смяната на сезона трябва да сменим и грижите за кожата.

1. Пийте повече течности
Първият и най-прост съвет е да не забравяте да пиете течности. Лесно е да си набавяме необходимото количество в жегите през лятото, така че заложете на прясно изцедени сокове, студен чай и много вода.

2. Заедно със сезона, сменете и лосиона
С промяната на метеорологичните условия кожата ви се нуждае от различен лосион. Намерете крем, който е правен на основата на масла, а не на вода. Така маслото ще създаде един защитен слой върху вашата кожа, който да ви предпазва.
Все пак, не всички масла са подходящи за лицето. Изберете крем, който няма да запуши порите на кожата – с масло от авокадо, бадемово масло или минерално масло.

3. Не забравяйте слънцезащитния крем
Слънцезащитният крем не е само за големите жеги. Дори когато е студено, слънцето не излиза във ваканция. Така че слагайте си слънцезащитен крем 30 минути преди да излезете навън.

4. Премахнете мъртвите клетки
Използвайте ексфолиант два пъти седмично. Това ще отстрани мъртвите клетки и ще помогне на кожата да поеме повече влага.

5. Погрижете се за краката си
Ментовите кремове са много освежаващи през лятото, а пилинга важи и за краката – направете необходимите процедури, за да отстраните мъртвите клетки.

6. Душът има важна роля за кожата
Всички знаем колко е приятно да се cheap auto repair „разтопиш” под горещата вода в банята. Само че парещата вода не е полезна за кожата, тя може да увреди структурата й и така да се загуби влажността й. За да се подобри кръвообращението и съживи кожата, е полезно да се редуват топлата и хладката вода.

7. Отидете при професионалист
Не всички симптоми могат да се преодолеят по метода „излекувай сам”. В някои случаи е необходимо да се отиде при специалист. Съветът от дерматолог може да се окаже добра инвестиция. Той може да ви насочи към правилните за вас продукти и да ви спести напразни усилия и средства.

Подобни статии:

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!