Avene Sun – eфективна слънцезащита с термална вода

May 7, 2014 от  
Публикувано в Здраве

avene-sun-very-high-protection-kremЗащитата на кожата от слънчевите лъчи е важен момент от козметичните грижи не само през лятото, а през всички сезони. Факт е, че повечето хора се сещат за слънцезащитен продукт едва когато кожата им вече е изгоряла от слънцето. Пораженията, които нанася слънчевото изгаряне са на практика необратими. При следващо изгаряне кожата се травмира още повече. Затова не е изненадващо, когато реагира с преждевременни бръчки, пигментни петна и най-лошото – рак. При продължителен престой на силно слънце без шапка или чадър дори и най-качествените слънцезащитни продукти не могат да гарантират 100-процентова защита. За такива моменти Enzo.bg препоръчва кремове и лосиони с SPF 50 от реномирана марка.

Много подходяща е слънцезащитната серия Avene Sun, създадена на базата на минерална вода от термалният извор Avene. Подхранващият крем за загар Avene Sun Very High Protection е адаптиран за суха  кожа, като не омазнява и не запушва порите. Оптимизирана формула с SPF 50 дава възможност на хората с чувствителна кожа да се наслаждават на слънчевите лъчи на плажа, да плуват и да се забавляват. Въпреки това не се препоръчва продължителен престой на открито в часовете, когато слънцето е най-силно, особено за малки деца.

Кремът е водоустойчив и предпазва кожата при плуване и игри във водата. Разработен специално за светла и много чувствителна към слънцето кожа, той може да се употребява в ежедневието, като се нанася върху лицето, шията и деколтето. Придава лек матов оттенък, като прикрива дребните дефекти. След нанасянето остава невидим, без мазни отблясъци, просто се слива с тена на лицето. Има силно подхранващи съставки, които стимулират кожата и я предпазват от появата на преждевременни бръчки.

Enzo.bg включва слънцезащитната серия Avene Sun в своя каталог заради лечебното действие на термалната вода, която въздейства благотворно върху всеки тип кожа. Продуктите не съдържат вредни химически съставки, което позволява на хората с алергии да бъдат защитени при излизане навън. В серията има продукти за възрастни и деца с различна степен на предпазване. Avene Sun Very High Protection SPF 50 е с мощно защитно действие, създаден предимно за хора със суха и чувствителна кожа. Потребители с нормална и мазна кожа трябва да изберат продукти от серията, които са предназначени специално за тях.

Високото качество на френската козметика Avene се дължи на строгия контрол при производството. В продуктите се съдържа голям процент термална вода, взета директно от извора, като се съхранява в специални, стерилни съдове, които позволяват да се запазят всички ценни свойства. Естественият състав на козметиката позволява на кожата да се регенерира, подобрява се баланса и се стимулират вътрешните механизми за защита. Специалистите на компанията предлагат на потребителите широка гама от козметика за всички типове кожа.

Слънцезащитните средства притежават свойството да успокояват кожата и да я омекотяват. Дори и кратките престои на слънце причиняват дискомфорт на сухата кожа ако не е защитена с продукт с подходящ слънцезащитен фактор. След употреба на  Avene Sun, продуктът остава върху лицето за дълъг период от време, като не се отмива от вода. В случаите, когато кремът е отстранен механично чрез изтриване се налага да се нанесе отново.

 

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!