Clinique Sun – иновативно слънцезащитно решение

April 9, 2014 от  
Публикувано в Здраве

clinique-sunКогато пролетта започне да отстъпва пред летните жеги, повечето хора започват да мислят за слънцезащитни продукти. Към каква марка, с какъв фактор на защита и с какви съставки кремове и лосиони да се ориентират потребителите е въпрос, който е винаги актуален. В последните години най-много се търсят продукти с SPF 40. Дори и хора с по-матова кожа предпочитат кремове с по-висок фактор, за да се чувстват максимално защитени. От особено значение са кремовете за лице, които имат отговорната задача да предпазят кожата от нежелани петна и преждевременни бръчки. Enzo.bg препоръчва Clinique Sun слънцезащитен крем SPF 40, който е бариера срещу UV лъчите. С патентованата формула Solar Smart технология се постига антиейдж ефект, който е базиран на натурални съставки за обновяване на клетките.
Повечето слънцезащитни продукти от серията Clinique Sun съдържат рибонуклеинова киселина и екстракт от котешки нокът, предназначени за стимулиране на естествената регенерация. Така се постига двоен ефект – кожата се предпазва слънцето и се обновява. Формулата съдържа фотоустойчиви агенти, които не променят качествата си дори и при продължителен престой на слънце. Дерматолозите считат, че 80% от признаците на преждевременно стареене са по вина на ултравиолетовите лъчи. Водещият дерматолог на компанията Clinique препоръчва на хората, които държат на младата и свежа кожа никога да не излизат навън без да са нанесли подходящ слънцезащитен крем върху откритите части на тялото като лицето, шията, деколтето и кожата на ръцете, които най-често издават възрастта.
Слънцезащитните продукти от серията Clinique Sun се предлагат в реномирани козметични магазини като Enzo.bg. Продуктите са създадени специално за чувствителна кожа, като не причиняват алергични реакции. Хората с мазна кожа могат спокойно да ползват Clinique Sun слънцезащитен крем за лице SPF 40, както и останалите продукти от серията, тъй като те не омазняват кожата. В състава на продуктите влизат мощни антиоксиданти, естествени съставки като екстракт от розмарин и океански планктон. Под влияние на натуралните морски инградиенти се синтезират ценни ензими, които възстановяват колагеновите влакна и премахват видимите поражения, нанесени от слънцето.
Максимален ефект от слънцезащитните продукти може да се очаква ако те се употребяват според предписанията на производителя. Специалистите на Clinique препоръчват нанасяне на подходящ за съответната кожа крем 15 -20 минути преди излизане навън. Използва се оптимално количество, колкото да се покрие кожата с тънък, незабележим филм. Не е нужно да се натрупва дебел слой. Всички продукти са тествани офталмологично, но въпреки това не трябва да попадат в очите.
Кремовете със слънцезащитен фактор 40 са ефективен вариант както за плаж, така и за туризъм по високите планински върхове. Приложими са и в града, като ежедневна козметична грижа,която служи като бариера не само срещу слънчевите лъчи, но и всички други врагове на кожата в замърсената градска среда. В последните години козметичните компании се стараят да създават многофункционални продукти, които са длъжни да бъдат сигурна бариера пред предизвикателства като агресивно слънце, замърсен въздух, вятър, прах и други фактори, които увреждат кожата и причиняват бръчки и петна.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!