Хидратиращи лосиони за след слънце – важна грижа за кожата

August 6, 2014 от  
Публикувано в Здраве

piz-buin-after-sun-hidratirashti-losioni-za-sled-slanceКогато сме навън и сме изложени на слънце е много важно да се грижим за кожата си. Именно поради тази причина на пазара има голямо разнообразие от слънцезащитни продукти, лосиони за придобиване на тен, както и различни други препарати. Въпреки това, повечето хора забравят да си вземат слънцезащитни кремове, когато се отправят към плажа или на открито, а много повече не се сещат да помислят за хидратиращ лосион за след слънце като Piz Buin After Sun, каквито също трябва да се използват. Този вид продукти са жизнено важни, защото те помагат да се възстанови кожата, след щетите, които може да е претърпяла, докато сте били навън и сте били подложени на вредните лъчи на слънцето, особено ако става дума за дълъг период от време.

На пазара съществува голямо разнообразие от хидратиращи продукти – достатъчно е да посетите Enzo.bg, за да видите голямото разнообразие от лосиони, успокояващи спрейове, млека и гелове, които се предлагат. Повечето от тях са базирани на лечебните свойства на алое вера – лековито растение, което е в състояние да проникне в кожата и да предостави облекчение на изсушени, изтощени и раздразнени области от нея. Вие не може да видите щетите, които се нанясат по кожата, ако сте прекарали повече от няколко часа на слънце, но може да бъдете сигурни, че те са там, и изискват използването на млека или спрейове за след слънце. Ето защо е добра идея да придобиете навика да използвате препарати като Piz Buin After Sun всеки ден, или, ако е необходимо, всеки път, когато се изложите на слънце за по-дълго време.

Една от най-важните причини, за които трябва да се помисли при използване на такива продукти, е, че те помагат за предотвратяване на евентуалното образуване на меланома – или рак на кожата, както по-често бива наричан. Рак на кожата може да се развие, когато тя е непрекъснато изложена на ултравиолетовите лъчи на слънцето без подходящ слънцезащитен крем или за удължени периоди от време. След такава експозиция, кожата ви отчаяно се нуждае от влага, която да е специално предназначена, за да проникне през порите.

И накрая, ако сте се изложили на слънце несъзнателно или неподготвени и след това установите, че сте изгорели или има болезнени и раздразнени участъци по кожата ви, тогава трябва да се уверите, че прилагате подходящия хидратиращи лосиони за след слънце и да се погрижите за изгорялата площ. Те не само ще помогнат за облекчаване на изгарянето и щипането, така че да можете да си починете спокойно, но това ще ви спомогне да се предотврати образуването на болезнени мехури.

В допълнение, редовното и бързо прилагане на хидратиращи или охлаждащи лосиони преди изгарянията да станат забележими също така ще помогне да се предотврати обелването на кожата, да получите приятно облекчение, когато изгорите и вместо това ще имате постепенно избледняващ тен.

С напредъка в областта на науката и технологиите в здравеопазването не трябва да се изненадвате, че има сайтове като Enzo.bg, които предлагат цели серии слънцезащитни продукти като Piz Buin – кремове, лосиони, спрейове, млека и други. Целта е да се предложи цялостна защита от слънцето, като в същото време се осигури на кожата добро овлажняващо действие. Може да не сте чували това име, но трябва да имате предвид факта, че това са едни от най-добрите продукти в момента.

Едно нещо интересно за Piz Buin – фактът, че докато вие може да не разпознаете името, марката всъщност е дъщерна компания на Johnson & Johnson, което означава, че това са продукти с доказана история. Този факт би трябвало да помогне да се почувствате по-добре, когато използвате Piz Buin хидратиращ лосион, като се има предвид факта, че можете да бъдете сигурни, че това наистина е безопасен продукт, който е предназначен да ви пази от вредните лъчи на слънцето, дори докато сте навън.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!