Как да премахна бръчките?

August 6, 2015 от  
Публикувано в Красота

loreal-paris-age-specialist-55Какво представляват бръчките?

Най-просто казано, това са всички гънки, прегъвания, застъпвания и сгъвания по нашата кожа. Те се появяват най-вече в следствие на остаряването ни или заради израженията, които правим с лицето си.

Те са неотменна част от естествения процес на остаряване. С годините, нашата кожа става по-суха, по-тънка и по-малко еластична. Способността и да се защитава от вреди намалява. Освен възрастта, нашите гени също имат пръст. В ДНК-то ни се определя кога, колко и къде да са бръчките.

Някои хора смятат, че това е черта на мъдростта, но повечето не се радват, когато видят бръчки по себе си – особено жените. Харчат се милиарди долари в лечението и създаването на продукти за борба с бръчките. Един от лидерите на пазара е L’Oreal Paris със своите ремоделиращи кремове и всякакви други продукти. Кремът L’Oreal Paris Age Specialist 55+ е сред най-добрите, които можете да намерите в световен мащаб и е с доказан ефект, тъй като има милиони привърженици, най-вече сред дамите.

Има ли нещо друго, освен възрастта, което причинява бръчки?

Да, има някои фактори, които са доста масови и допринасят за появата на сбръчквания по лицето и тялото. Ето кои са те:

  • Светлата кожа – хората, които имат по-светла кожа са по-уязвими за щетите на слънцето. Това ускорява процеса по образуване на набръчквания.
  • Пушене – експертите откриват доказателства за връзки между редовното пушене и остаряването на кожата. Това се дължи на занижения поток от кръв, който стига да нея.
  • Работа – някои работни места гарантират продължително излагане на слънце, което води до по-ранна поява на бръчки. Това са фермерите, рибарите, моряците, градинарите и всичко в този ред на мисли. Разбира се, UV лъчите не прощават и на хората, които просто си почиват на слънце, не само тези които работят под него.
  • Коса и аксесоари – Някои прически предпазват лицето от слънчевите лъчи, което забавя процеса по застаряване. Носенето на шалове и шапки също блокира проникването на лъчите, за да се забави остаряването на кожата.
  • Качеството на съня – това не е напълно доказано чрез клинични проучвания, но много хора са сигурни в полезното влияние на съня. Спейки качествено и достатъчно дълго, нашето тяло ще е по-здраво в дългосрочен план, като това със сигурност включва и нашата кожа.

С какво да премахна бръчките?

На първо място трябва да пробвате кремът против бръчки L’Oreal Paris Age Specialist 55+. Ремоделиращите кремове са с много висока ефективност и спрямо възрастта, на която сте. Определено са доста добър вариант.

Марката предлага и много други висококачествени кремове, лосиони и т.н. Умело се използват съставки като различни пептиди и антиоксиданти, алфа хидроксинова киселина, ретинол, коензим Q10 и други, които са показали най-добри резултати. Не ви трябват рецепти и силни лекарства, за да поддържате добър външен вид.

Как да се предпазя от бръчки?

  • Носете дрехи и аксесоари, които възможно най-много покриват кожата на лицето и тялото Ви! Така ще ограничите влиянието на слънцето върху кожата си. Все пак не бягайте от слънцето, като дявол от тамян, защото излагането му в умерени интервали е важно за производството на витамин Д, който подпомага кожата и костите.
  • Набавяйте си достатъчни витамини и минерали. Пълноценният им прием не е важен само за кожата, а за цялото тяло. Основните ви нужди в случая са витамин А и витамин Д. Витамин Д може да си набавите с кратки слънчеви бани, докато източници на витамин А са тропическите плодове, прасковите и кайсиите, зелените листни зеленчуци, морковите, пъпеша, сьомга и други.
  • Овлажнявайте кожата си редовно със съответните продукти. Това няма директно да спре процеса на стареене, но ще прикрие по-плитките бръчки и ще забави задълбочаването им.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!