Как да си помогнем през лятото, ако не понасяме добре слънцето?

August 8, 2014 от  
Публикувано в Здраве

piz-buin-allergy-kak-da-si-pomognem-prez-lqtotoДори когато имаме нещо подобно на циганско лято и с удоволствие се радваме на слънцето, има един неприятен страничен ефект, който дразни кожата ни на моменти и това е много дасадна тема за някои хора. Става въпрос за непоносимостта към слъцето – слънчева алергия, както много хора я наричат, или фотодермит. Особено податливи на това състояние са тези, които имат бледа, чувствителна кожа, която не е желателно да се излага на топлина и влажност.

За много хора – 15% от населението – това е заболяване, което е обусловено от повишената чувствителност на тяхната кожа към слънчевите лъчи. При тях непоносимостта към слънцето се проявява с появата на мехури, зачервяване, сърбеж и лющене на кожата след излагане на слънце. Но напоследък и хора, които са прекарали тежко заболяване може да имат раздразване на кожата при слънчеви бани. И причината не е алергия, а намален имунитет в резултат на болестта. Знаем, че слънцето – когато се излагаме на него разумно – може да ни помогне да придобием по-силен имунитет. Една кратка почивка на морето или планината през лятото може да ни спаси от грип през есента и зимата. Как да се възползваме от лечебната сила на слънчевите лъчи? Много лесно – като се излагаме на тях подготвени.

Всички знаем, че слънцето изсушава кожата, но колко от нас вземат най-елементарни мерки? Говорим за носене на светли и широки дрехи от естествени материи като памук или лен – избягвайте да обличате синтетични тъкани, само ще ви изпотят и раздразнят кожата ви… Пиенето на достатъчно вода и разхладителни напитки напитки, вземането на хладен душ… Включване в диетата на храни, които са богати на витамини А и С.

Използвайте качествени продукти за слънчеви бани.

На Еnzo.bg може да изберете и поръчате подходящите за вас масла, лосиони и спрейове, съобразени с това дали ще ходите на планина или на море, защото както знаем, силата на слънчевите лъчи се усеща по различен начин при различна надморска височина.

Ако имате чувствителна кожа и сте решили все пак да се изложите на слънце и да се попечете няколко часа, за да добиете малко тен, тогава задължително трябва да си вземете освен слънцезащитен крем и Piz Buin Allergy – мляко за загар с изключително висока UV защита. Добре би било да го съчетаете с подходящ хидратиращ лосион за след слънце. Серията Piz Buin е разработена на основата на алое вера – растение, което е доказало своите лечебни свойства, като прониква дълбоко в кожата и я овлажнява и осигурява облекчение, когато е изсушена и раздразнена от слънцето.

Заслужава ли си всичко това – ползването на слъцезащитни продукти преди и след излагане на слънче? Да. Ползването им помага за предотвратяване на евентуалното образуване рак на кожата на (меланома) – една от най-честито срещаните форми на рак при човека. Основната причина за развитието му е дълго и продължително излагане на тялото на слънце, без да се използват предпазни средства.

Какво трябва да избягвате? Прилагането на продукти за кожата, които може да влошат състоянието й – например ароматизирани лосиони, спрейове и т.н. Избягвайте продукти, които допълнително ще предотвратят изпотяването като антиперспирант дезодоранти, кремове на маслена основа и т.н. На Еnzo.bg може да намерите достатъчно качествена козметика, от която да подберете това, което търсите. Предимството да се пазарува от такъв електронен магазин е, че стоките, които се предлагат са закупени само от сертифицирани търговци и производители.
Защо препоръчваме Piz Buin Allergy и цялата серия Piz Buin?

Фирмата-производител е дъщерна компания на Johnson & Johnson – етикет за продукти с доказана история. Вие знаете, че използвате наистина безопасни продукти.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!