Лази буба, лази!

medicprogress-babyПървите грижи около детето са свързани с няколко основни аспекта. Как се храни, колко наддава и почукват ли на прага безсънните нощи, причинени от колики и дискомфорт в детското стомахче.
Ако Вашият педиатър не е запознат с MEDICPROGRESS Baby, значи е време сами да потърсите информация, а в тази статия ще се постарая да споделя собствения си опит и ако успея да спестя родителските Ви главоболия, ще бъда безкрайно щастлива.

Като цяло децата страдат от колики още от първите дни след изписването им от родилното отделение. Повечето родители изпитват безкрайно безпокойство и разбира се търсят начини да облекчат малкото си, каквото и да им коства това. Без наличието на MEDICPROGRESS Baby, опитвах препоръки, коя от коя по-екстремни и недоказани като ефект. Някои майки ме съветваха да затопля хавлиена кърпа и да я поставя на коремчето на детето. Други ми казаха, че ако това не върши работа, то със сигурност топъл въздух от сешоар ще осигури минути спокойствие за бебето. Но от опит мога да споделя, че нищо от описано не сработи. Единственото, което стана е, че баща му прекара цял месец люлеейки на ръце сина си, а аз натрупах опит в това да не мърдам, дишам или издавам какъвто и да е шум, докато детето спи по корем върху мен. Ако тази семейна идилия Ви обезкуражава, спирам до тук.

Не всяко дете минава през този период, но и не всяко дете прескача месеците на коликите. Причините за появата им са незрялата гастро система, която буквално се задъхва от безкрайното поглъщане на мляко и не успява да обработи качествено подаваната му кърма. По време на приема в червата и стомаха на детето се образуват газове, които причиняват болезнени спазми и невъзможността да излязат извън тялото създава болка.

За щастие моят педиатър се оказа най-печеният на света и се смили над нас, като включи комплекс от съвети, които дадоха много добър резултат. Ще споделя и с Вас, с надеждата да са полезни и за Вас.
На първо място ми обясни, че е много важно детето да изхвърли всички натрупали се газове в стомашния тракт, за което се нуждае от помощта на мама и татко. Изправено и добре подпряно на рамо Ви, помогнете с потупващи движения да оригне и ако всичко е било по план, може да се сдобиете с три – четири часа спокоен сън.

На второ място ми препоръча коремен масаж. За целта си купих MEDICPROGRESS Baby и още същия ден започнах да масажирам нежното бебешко коремче с финия гел. Като цяло трябва да отбележа силното си доверие в изцяло натуралния състав на продукта. Факта, че е направен от натурални билкови масла и екстракти ме увери, че ако не помогне – то поне няма да навреди. Масажът с MEDICPROGRESS Baby беше адски приятен и моето момченце се усмихваше доволно. Един съвет – нанесете малко количество от гела на върха на пръстите си и с кръгови движения по часовниковата стрелка описвайте дъги. Те са приятни за Вашето бебе, а и ще се окажат реален помощник в гоненето на газове от червата му. MEDICPROGRESS Baby може да се използва колкото често се налага. Няма ограничения. Дерматологично тестван е и е съвместим и с най-чувствителната бебешка кожа. Така че, запретнете ръкави и помогнете на малкото си да премине по-леко периода на болезнените колики.

На трето и последно място – ако не помага описаното до тук – във всяко хранене с кърма или адаптирано мляко може да добавяте ензими, които разграждат лактазата и възпират образуването на газове и колики.

И моля, не забравяйте, всеки масаж с MEDICPROGRESS Baby ще бъде още по-приятен, ако включите някоя закачлива детска песничка или запазената рецепта за детски усмивки – лази буба, лази!

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!