Коя е най-добрата детска паста за зъби?

February 6, 2017 от  
Публикувано в Здраве

ecodenta-kids___2Преди всичко друго, редовните зъболекарски посещения са едни от най-значимите стъпки, които можете да предприемете, за да гарантирате на децата Ви оптимално здраве на устната кухина, помагащо за цялостното им благосъстояние. Избирането на качествена паста за зъби е важна задача, ако искате децата Ви да четкат и да се грижат добре за зъбите си ежедневно. Компаниите, произвеждащи пасти за зъби, активно рекламират пакетиране, вкусове и характеристики, насърчавайки деца и родители да закупят марката им. В резултат на това избирайки между множеството пасти за зъби, всяка от която твърдейки, че е „най-добрата“ може да се превърне в трудна задача за един родител. Въпреки че не всички марки са еднакви, много съдържат идентични съставки за премахване на петна, плака и за подсилване на зъбния емайл. Главните разлики между продуктите са консистенцията на пастата, вкуса, както и нивото на съдържание на флуорид.

При избора на паста за зъби за вашето дете най-важно е да се вземе предвид възрастта му. За деца до две годишна възраст най-добре е да ползвате зъбна паста за бебета без флуорид, както и да употребявате мека четка за почистване на зъбите два пъти дневно. За деца на възраст между две и четири години изберете марка, одобрена от Българския Зъболекарски Съюз(БЗС), съдържаща флуорид. Зъбната флуороза не представлява риск за деца над осем годишна възраст, но препоръчваната от БЗС марка винаги ще бъде най-удачният избор. Един от най-добрият избор на е Ecodenta Kids паста за зъби за деца с аромат на горски ягоди и екстракт от морков.

Ако се интересувате от органични пасти за зъби за вашето дете, те съществуват в широк спектър, всяка с многобройни и различни съставки, така че групата е трудна да се коментира като цяло.
Повечето от тях не съдържат флуорид, което означава, че е изпускате защитата на зъбите, осигурявана от него. Въпреки това пастите за зъби, които използваме, са само част от дентално здраве. Ако децата Ви имат здравословна диета и начин на живот и избягвате да ги храните със захари, тогава органичната паста за зъби може да бъде правилният избор. Всички тези фактори влияят на здравето и е най-добре да говорите със стоматолога Ви за най-подходящите продукти за вас и вашето семейство.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!