Най-важното от всички правила – грижете се добре за себе си!

January 6, 2015 от  
Публикувано в Здраве

elmex-sensitive-pasta-za-zabiНе обичам правилата, нито под формата на точки за деня, нито под формата на рестрикции. Но за да сме здрави се налага да спазваме по някое и друго правило, независимо дали ни допада или не. Ако имахме възможността да останем млади и здрави за цял живот, нямаше да се налага да отделяме толкова време пред кабинета на личния лекар или върху зъболекарския стол. За жалост реалността е друга. Колкото по-рано осъзнаем нуждата от превенция на тялото, толкова по-дълго ще се радваме на сияйна кожа, красива усмивка и тонус през целия ден.

За това, да се залавяме за работа. Как и с какво може да помогнем на своята усмивка да блести по-силно и по-дълго?

На първо място е добре да се съсредоточим върху хигиената на нашите зъби, венци и език. Ще си кажете, това го правим всеки ден, а на годишния преглед при зъболекаря все изкача по някоя малка изненада. Изводът е – значи не го правите достатъчно добре. Стоматолозите напомнят, че измиването с четка и паста за зъби е задължителният минимум. Той трябва да става след всяко хранене. Не само сутрин и вечер. Използването на конец, вода за уста и всичко, което съществува на пазара, ще Ви помогне в качественото справяне със задачата. От Вас зависи какво ще използвате и на коя марка ще се доверите. Разбира се има значение, какво купувате за своята усмивка.

Един от съветите на специалистите е да се доверите на доказани марки, с фокус върху производството на висококачествени продукти за устна хигиена. Наскоро се запознах с швейцарската марка Elmex и по-конкретно тяхната паста за зъби – Elmex Sensitive. Приятната изненада беше двойната опаковка на пропорционална цена. Тези два плюса, нямаше да ме грабнат, без преди това да прочета, какво допълнително предлагат. GABA International AG е на пазара за зъбна хигиена от 1962г. Достатъчно време, за да наложи своя висок стандарт за качество и високотехнологични разработки в света на денталните продукти. Разликата с повечето марки се състои във факта, че GABA International AG са фокусирани именно в производството на продукти за устна хигиена, а не са масов клас производител. Elmex Sensitive е отличена с много висока потребителска оценка, това е най-сериозната обратна връзка, за който и да е продукт.

Комбинирана с другите продукти на марката, Elmex Sensitive от Enzo.bg дава отлични резултати в борбата с кариесите, чувствителните зъби, раздразненията във венците и влошено общо състояние на устната кухина.

Споменавайки правила и разглеждайки най-базисното от тях – хигиената, ще продължа напред със следващото: това е храненето. Важно за здравата усмивка е, с какво се храним. Това правило има отношение към цялото качество на живот. От зъбите до косата. Всичко зависи от добрата и качествена храна. Дори от начина, по които я смиламе. Не подценявайте нищо от този процес. Само така ще може  да се радвате на красиви зъби дълги години.

И разбира се, стигаме до същината на профилактиката – зъболекарския стол. Посещавайте редовно Вашия стоматолог и почиствайте зъбната плака два пъти в годината задължително.

Ако трябва да обобщя, за да се радвате на здрави зъби е необходимо много повече от миене на зъбите, два пъти на ден, с четка и паста. Погрижете се за себе си. Всеки заслужава да бъде здрав, за да се усмихва със самочувствие и да се чувства уверено  в своята кожа. Започнете още днес.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!