Napred.BG подобрява Google за търсене в България

January 28, 2013 от  
Публикувано в Полезно

Napred.BG подобрява Google за търсене в БългарияКакво искат потребителите от една интернет търсачка? Отговорът е скорост и точност. Няма на какво друго да прави една търсеща машина в интернет освен да дава максимално бърз и точен достъп до информация. Точно скорост и точност ще осигурява новата българска търсачка – napred.bg на своите потребители. Според създателите й основните предимства на napred.bg са, че ще може директно да води потребителите към търсения сайт когато заявката позволява това, а също така и ще изчисти от резултатите при търсене несъдържателните и определено спамърски сайтове. Други предимства на napred.bg са и че ще даде достъп до информацията в много сайтове, които не са достъпни в момента от ботовете на Google и другите големи търсачки. Освен това, тя ще бъде направена така, че да отговаря на въпроси, зададени по по-човешки начин. Нещо, което се оказва доста трудно за досегашните интернет търсачки.
Как http://napred.bg ще води потребителите директно до търсения сайт? Естествено, това ще се случва когато заявката е категорично ясна и информацията, която потребителят търси се намира само на едно място в мрежата. Когато това се случи търсачката няма да вади лист от резултати, от които потребителят да избира, а ще го насочва директно към търсената от него страница. Ако потребителят не желае този резултат, то той ще може само с един клик да се върне към листа с резултатите и вече да избере това, което му трябва. Предимството на този метод и разликата с бутона "Чувствам се късметлия", който Google предлагаше е, че тази опция ще действа само когато наистина е видно, че потребителят иска да намери тази информация. Това е особено валидно когато вземем търсенията за "Официална страница на…". Ясно е, че този сайт е само един и няма нужда от резултати, от които потребителят да избира и евентуално да бъде заблуден от злонамерени сайтове.

Другото голямо предимство на napred.bg е редакторската намеса при резултатите на най-често използваните търсения, тъй като този подход значително ще филтрира резултатите. Пример за редакторски резултат може да видите на тема прически – http://napred.bg/прически.html. Те ще бъдат подредени по тяхната значимост и качествено съдържание от хора, а не чрез алгоритми, което свежда до нула шансовете за манипулиране на резултатите. Нещо, което е доста добре познато в последно време при търсенията в Google например.
Колкото до другите предимства на napred.bg, те също целят да подпомогнат качественото намиране на информация в мрежата. В момента Google се явява монополист на пазара на търсене в интернет и сайтовете, които не попадат в индексите му просто не са видими. Това се прави въпреки, че има много страници с качествено и полезно съдържание, което не може да бъде достигнато от потребители. Създателите на napred.bg са предвидили достъп до сайтове и информация, която Google не е, а понякога и не може да индексира.
Още един проблем е решен при napred.bg и това са така наречение "човешки въпроси". Често потребителите правят чисто натурални заявки в интернет търсачките от типа на "Колко струва …" или "Кой има имен ден днес" и подобни. Досега търсачките не успяваха да дадат точен отговор на подобни търсения. При napred.bg обаче този проблем е решен и това прави тази интернет търсачка някак по-приятна за ползване.
Благодарение на всичко това napred.bg е един чудесен инструмент за търсене на сайтове в България. Качеството на получените резултати е гарантирано и със сигурност ще спести време на потребителите, свикнали да се лутат в потока от информация, предлаган от досегашните търсачки в мрежата. Нещо, което със сигурност не е от полза на никой.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!