Пет предимства на балсама за тяло

January 13, 2017 от  
Публикувано в Здраве

vianek-nutritious___2Прилагането на балсам за тяло е един от малкото евтини начини, чрез които хората могат да се поглезят. Балсамът за баня и тяло запечатва влагата в кожата, за да се предотврати изсушаване, докато този за тяло омекотява груби лакти и пети, заедно с други сухи участъци по кожата. Качественият балсам за тяло може да направи чудеса за люспеста, дехидратирана кожа, усещана като груба и изглеждаща непривлекателна, а балсам за ръце и тяло е особено подходящ за ръцете и краката, но може да се прилага по цялото тяло. Точно такъв е Vianek Nutritious ароматен балсам за тяло с подхранващ ефект. Както милиони потребители ще се съгласят, балсамът за тяло осигурява много ползи за хората, които не пестят време и го използват редовно.

1. Хидратира изсушената кожа.
Хората, които работят в тежки климатични условия, трябва често да използват балсам за тяло. Кожа, която се изсушава или напуква от вятър, студ или топлина, трудно се третира с обикновена козметика. Някои хора имат чувствителна кожа. Без значение какъв е климата, в който живеят, кожата им може да стане суха и да се раздразнява много лесно, понякога дори от топлина в стаята. Качественият балсам за тяло, нанесен след всеки душ или вана, може да помогне влагата да се внедри дълбоко в кожата, за да я хидратира и направи еластична. Не би било лоша идея винаги да имате под ръка опаковка от любимия Ви балсам за тяло с приятен аромат за употреба след баня.

2. Третира изключително сухи или груби петна по кожата.
Дори при нормална и мазна кожа, може да се наложи да третирате груби области по тялото си, напр. около лактите или коленете. Най-добре ще е да използвате балсамът за кожа след баня или преди лягане. При редовна употреба, балсамът може да облекчи грубата кожа и да я направи толкова гладка и копринена като останалата част от тялото.

3. Премахва мазоли.
Ако доста сте на крака, може да сте развили груби мазоли, които са болезнени и грозни. Влажен балсам за тяло може да направи тези области еластични и да Ви помогне да премахнете мъртвата кожа много по-лесно. Ако мазолите изглеждат обезцветени, подути, или с червени ивици в тях, консултирайте се с вашия лекар, вместо да се опитвате да ги премахнете собственоръчно.

4. Мирише и се усеща добре.

Хората обичат усещането на кремообразния балсам върху уморените си крайници или торса. Насладете се на релаксиращото усещането на балсама върху стъпала, крака или ръце. Специализирани магазини, универсални магазини и магазини за подаръци поддържат избор от много различни аромати на балсам за тяло. Има толкова много видове балсами, колкото са нуждите Ви от хидратация. Възползвайте се от богатството на аромати и текстури и открийте най-подходящия за вашата личност и потребности.

5. Релаксирайте.
Дори и ако кожата Ви е в страхотна форма и не е необходимо да бъде хидратирана с балсам, пробвайте масаж на цялото тяло като капнете ароматен балсам върху ръцете си. Можете дори да купите балсам, който загрява по време на прилагане, за да затоплите частите на тялото си, на които го прилагате. Усещането за нежна мекота на кожата Ви при енергични, стабилни масажни движения може да премахне стреса, да потисне болката и да увеличи ендорфините, за да Ви накара да се чувствате чудесно. Колко прекрасно е да подарите балсама на някой, който се чувства уморен и изтощен!

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!