PIZ BUIN за бронзов загар без алергични реакции

July 12, 2014 от  
Публикувано в Красота

piz-buin-allergyВ последните години хората, които страдат от различни видове алергии стават все повече. За съжаление, много хора имат ограничения при ползване на козметични продукти, заради нежелани реакции към някоя от съставките им. Това е голяма пречка да се използват слънцезащитни продукти, а без тях се ограничава свободата и човек трябва да стои по-дълго назакрито. Решителна стъпка срещу този проблем прави брендът PIZ BUIN, като създава Piz Buin Allergy спрей за загар.

Продуктът е създаден специално за хора, които имат чувствителност към слънчевите лъчи. Патентованата формула съдържа съставки, които предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи много по-дълго, отколкото обикновените слънцезащитни препарати. Високата фотоустойчивост позволява по-дълги престои на слънце, без риск от изгаряне. Това е особено важно за алпинистите, които нямат възможност да нанасят продукта често. Важно е и за хората с много светла кожа не само за времето, което прекарват на плажа, но и в ежедневието. Enzo.bg предлага продукти от марката PIZ BUIN с различна степен на защита – SPF 6, 10, 15, 20, 30  и 50+ сред които всеки може да избере подходящия слънцезащитен фактор индивидуално.

Серията Allergy  започва от SPF10 и съдържа специализирани добавки – CALMANELLE(™), които омекотяват кожата и намаляват чувствителността към слънцето, предотварятайки зачервявания и възпаления. Добавеният витамин Е блокира действието на свободните радикали и подсилва естествените защитни сили. MELITANE (TM) – съставка, която позволява бронзовият загар да се постигне за двойно по-кратко време, като активизира процеса чрез силата на природата. TANIMEL – дава възможност за получаване на много равномерен и естествен тен.. Добавен е и минерален комплекс, чиято задача е да подсилва и възстановява кожата. Слънцезащитният продукт под формата на спрей  е много удобен за нанасяне, като е насочен специално към потребители с висока чувствителност към слънцето. Слънчевите алергии засягат голям процент от хората, които вече имат възможност да се предпазят от появата на петна, възпаления и раздразнения.

Въпреки безспорните качества на специално разработените за алпинисти слънцезащитни продукти от марката Piz Buin, консултантите на Enzo.bg съветват да се избягва дълъг престой на слънце в часовете от 11 до 16, когато лъчите падат отвесно и са особено опасни. Продуктите са водоустойчиви и не се влияят от изпотяване и намокряне. Повторно нанасяне е необходимо само след механично изтриване. Когато кожата е защитена с Piz Buin, човек спокойно може да се къпе в морето или басейна, да спортува и да се забавлява. Все пак, топлината и прякото слънце могат да причинят топлинни удари и други здравословни проблеми, затова чувствителните хора трябва да са по-отговорни към здравето си и да стоят на сянка през  най-горещите часове от деня. Това е особено важно за малките деца, чиито защитни сили са много по-слаби. Изборът на степен на защита зависи най-вече от мястото и времето, където ще се използва продукта, а също и от типа кожа. Най-високият фактор обикновено се предпочита от хората с много бяла и чувствителна кожа. Често се купуват няколко вида продукти с различна степен на защита. Това е много добре познато на алергичните хора, чиято кожа е с по-специфични нужди, тъй като различните части на тялото имат и различна чувствителност към слънцето.

 

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!