Piz Buin Mountain – слънцезащита от най-висок клас

June 3, 2014 от  
Публикувано в Красота

piz-buin-mountainБрандът Piz Buin започва своята история през 1938 г., когато създателят му, запален аплинист получава тежки слънчеви изгаряния докато изкачва върховете на едноименната планина. С времето марката налага и световноизвестният в днешно време стандарт за слънцезащита SPF, съгласуван с учени от Харвард. Благодарение на научните изследвания, компанията успява да създаде слънцезащитни продукти, предпазващи кожата едновременно от UVA и UVB лъчите, а също и водоустойчиви кремове, с които хората са защитени дори и във водата. Марката намира своето място сред елитната козметика на Enzo.bg заради високото качество и надеждност. Продуктите осигуряват много дълготрайна защита, като не губят качествата си дори и след дълъг престой върху кожата.

Много от слънцезащитните кремове и лосиони, които хората ползват на плажа или в планината всъщност имат много кратък период на полезно действие. Техните формули се разпадат под въздействието на силното слънце и скоро кожата вече не е защитена, дори и да е намазана обилно. Това не се случва при Piz Buin Mountain благодарение на новаторската технология UVA-UVB Helioplex™ чрез която се постига висока фотоустойчивост на слънцезащитните филтри. Това е логично, тъй като създаването на продуктите по начало е било свързано с алпинизма, а за разлика от топлите плажове, където хората без проблем могат да се мажат често, то по високите върхове това е доста по-трудно. Необходимостта от надежден продукт, който да защитава кожата по време на дълги преходи е причината цялата гама слънцезащитни средства на Piz Buin Mountain да се създава след обстойни научни изследвания и тестове. Enzo.bg препоръчва продуктите на марката при продължително излагане на слънце при слънчеви бани, туризъм, алпинизъм, спортни мероприятия и разходки. Слънчево изгаряне може да се получи навсякъде, дори човек да не усеща дискомфорт. Всъщност, в повечето случаи хората изобщо не усещат, че слънцето е прекалено силно. Това се усеща по-късно, когато вече кожата е опъната и болезнена. В последните години с прогресивното намаляване на озоновия слой слънцето става все по-агресивно. Вече е недопустимо да се излиза навън без да се нанесе слънцезащитен продукт, особено в часовете между 11 сутрин и 17 следобед. Това е особено важно за нежната кожа на децата.

Съставките на Piz Buin Mountain са подбрани с идеята да стимулират естествените защитни сили на кожата. Витамин Е притежава антиоксидантни свойства, които забавят процесите на стареене чрез блокиране на свободните радикали. Добавянето му в слънцезащитните продукти спомага за естественото регенериране на кожата и предотвратяване на появата на петна и бръчки. MELITANE (TM) – активизира процесите за придобиване на естествен загар, което позволява ефектът от слънчевите бани да е много по-бърз. Във формулата влизат и съставки, успокояващи чувствителната кожа, а също и минерален комплекс, който спомага за регенерацията на клетките за дълъг период от време. Пълноценната защита на кожата позволява по-продължителен престой на слънце. Това дава възможност на всеки да се отдаде на любимите си занимания, да спортува или да покорява планински върхове. Високият слънцезащитен фактор е необходимост за хората със светла и чувствителна кожа, а също и за тези, които имат нормална и тъмна кожа, но възнамеряват да прекарат много време високо в планината или да се излежават на плажа през най-горещите летни дни.

Random Posts

Рекламирай тук

Comments are closed.