Подхранващото масло Melvita Hip Rose

November 5, 2016 от  
Публикувано в Здраве

melvita-hip-rose___2Всяка девойка и жена се стреми към това, нейната кожа да бъде съвършена: чиста, нежна и с приятен цвят. Въпреки това, много често се забравя, че тялото има нужда от овлажняване. А най-доброто средство за това е Melvita Hip Rose подхранващо масло за тяло за много суха кожа.

Епидермисът на кожата ежедневно губи своята влага. За това допринася нерационалното хранене (особено недостига на полезни мазнини), лошото качество на питейната вода, праха и смога над града, използването на климатици в помещенията.
За да не повехни кожата и преждевременно да остарее, следва да се:

  • пие повече вода, за да се поддържа вътрешния баланс на организма;
  • овлажнява епидермиса след водни процедури (укрепване на външния резултат);

Особено важно е овлажняването на тялото след посещение на басейн с хлорирана вода. Следователно, ако вие предпочитате редовното плуване за отслабване, не забравяйте да се погрижите за еластичността на кожата си.

На кого са необходими средства за овлажняване кожата на тялото?

Около 50 % от представителките на прекрасния пол считат, че тялото им не се нуждае от овлажняване, особено при мазен тип кожа. Но това не е така. При недостатъчно вода в клетките настъпва нарушаване работата на мастните жлези, което влошава външния вид на кожата. За това е необходимо самостоятелно насищане с влага или да се помогне за задържане на вече съществуващата.
Всеки тип кожа се нуждае от овлажняване, защита, особено ако живеете в град, където негативните фактори са изключително много. Съответно, използването на козметика след душ е необходимо за всички.
Разнообразието от овлажняващи средства след душ е голямо. Индустрията за красота толкова е разширила асортимента на козметиката, че при първи избор на средство за грижа за кожата в домашни условия, може лесно да се объркате и вземете най-неподходящото за вашия тип кожа.

Как правилно да се овлажни тялото след душ, изхождайки от типа на кожата?

За овлажняване и подхранване на тялото след душ, обръщайте внимание на функцията на избраното масло – за задържане на влагата ли е или за допълнително овлажняване. Първото се нанася на мокра кожа, а второто – след подсушаване.

По отношение на вида избирайте олекотени варианти козметични средства при нормална, комбинирана и мазна кожа, а за сухата – подхранващи масла. Ако имате акне или други проблеми, да се ползва лосион с допълнителни съставки.

За чувствителната кожа да се избират овлажняващи масла с минимално съдържание на добавки, за да се изключи дразненето.

При използване на крем, помнете, че той не се поглъща равномерно по цялата повърхност на епидермиса, добре е да се нанася в проблемните зони, където има стягане.

Средствата с мазна тинктура не се нанасят през деня, дори да се усвояват веднага. След часове могат да се появят мазни петна по дрехите.

Ако вече знаете как правилно да ползвате вана за отслабване, то използването на витаминозни масла след тази процедура е най-полезно. Кожата ще бъде с отворени пори и готова да приеме в дълбоките слоеве хранителните вещества от подхранващото масло за тяло.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!