Подправките в моята баня

November 6, 2015 от  
Публикувано в Красота

argandor-care-арганов-сапун-с-аромат-на-мента-и-лимонова-трева___9Да, не в моята кухня. Много от подправките, билките и маслата, които ежедневно използваме в кулинарните си авантюри, са вдъхновение за едни от най-класните аромати, сапуни, кремове и лосиони. Не случайно в древността, хората са лекували, разкрасявали и хранели себе си със всички плодове на своята градина. В наши дни нещата не стоят много по-различно. Има само една разлика. Съвременната индустрия предпочита конфигурацията ниска цена на изходните материали и максимум печалба, по тази причина пазара ни е претрупан с продукти, с неорганичен произход или такива, които са синтетично добити в лабораториите на големите фармацевтични гиганти. Разбира се това е по-рентабилния и често срещан вариант.

Но не и по добрият за нашето здраве. Често правим компромиси с храната, която ядем и с козметиката, която използваме. По някога си мисля, че изобщо ежедневието ни се е превърнало в един голям компромис. Не е необходимо да се правят някакви кардинални промени, за да приучим себе си, да ценим тялото си и да му даваме всичко, от което има нужда, по възможност поднесено в най-натуралната му изходна форма.

Всеки има списък в главата си с неща, от които би се лишил с лека ръка и би заменил с по-качествените им натурални еквиваленти. При продуктите за хигиена това важи с пълна сила. Обичам миризмата на лавандула, лимонова трева, лайка, кокос, ванилия, кардамон… дори сега, пишейки това мога да си представя аромата на … печени курабийки. За това често се смея сама, когато чета описанието на даден продукт за лична хигиена, тъй като написаното винаги ми навява асоциация с рецепта за вкусен сладкиш.

Лимоновата кора например?! – изключително ароматна зеленина, която освен в кулинарията широко се използва и в козметиката. Нейните свойства са изключителни. Кожата ни обожава екстракта от лимонова кора. Argand’Or Care е сапун, който съдържа лимонова кора и арган. Изключително ароматен и нежен сапун за тяло, който ще Ви отнесе близо до мароканската култура.

Argand’Or Care е собственост на компания, която защитава и поддържа културното наследство на Мароко, подкрепяйки производството на ръчното пресовани арганови ядки. Това не е просто егида. Това е мисия. Сапунът Argand’Or Care е направен именно по този фин и деликатен начин, с ръчно пресовано масло от арган. Съществува асоциация на жени, които се грижат този древен начин за пресоване на арган да се запази като културно наследство и да се предаде към следващите поколения.

Argand’Or Care е истиснко вълшебство в банята. Нанася се лесно, отмива се бързо и най-важното доставя до кожата много ценните хранителни компоненти, съдържащи се в маслото от арган. Подходящ е за ежедневна употреба и всякакъв тип кожа.

Ако след душа се вдъхновите да приготвите лимонови курабийки, мисля, че всички у дома, ще бъдат много, много щастливи. Не пропускайте да направите кратък оглед на продуктите в банята, може някоя съставка от крема Ви за лице да Ви подскаже още някоя кулинарна идея за вечерята например.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!