Стъпки нежност

February 15, 2015 от  
Публикувано в Здраве

krem-za-kraka-suha-kojaПо средата на зимата, всеки козметик, до който се допите, ще Ви посъветва да не чакате пролетта, за да се спасите от сухата кожа, а да се погрижите за нея още сега. Ясно е, че сухата кожа причинява много беди. Да не говорим, че най-малкото не е естетическа гледка, нито върху ръцете, нито върху краката.
Е, не е казано, че трябва да сме притиснати от голотата на стъпалата си, за да се досетим, че проблема няма да се реши от само себе си. Сандалите са все още на тавана, чакайки първите топли слънчеви лъчи. Но краката са си наши и през зимата и през лятото.
Грижата, която изисква минимални усилилия от Ваша страна се нарича L’Occitane Karit.
В първия миг на познанството ми с френската марка L’Occitane, бях изненадана от топлата прегръдка на ароматите, които летяха около всяка опаковка. Предвид взискателният тон, с който френския бранд създава всеки свой продукт, нямах съмнение, че купувам качество. С времето се убедих, че провинцията, за която L’Occitane нежно нашепва, не е само смесица от хубава музика, вино и страхотна храна, а много повече от трите взети заедно. Без да си давам сметка за интереса, който бяха предизвикали у мен, четях сайт след сайт. Така научих, че всичко, което присъства в състава на козметичните вълшебства е натурално, сертифицирано и доказано като безвредно.
Маслата, билките, аромата на тревите и плодовете се усещат във всяка линия, излязла с етикет L’Occitane. Конкретно L’Occitane Karit? е с масло от карите. Нещо повече -  това масло от карите спаси сухата кожа на краката ми още след второто нанасяне. Разбира се, добре е да се продължава до заличаване и на последния спомен от сухота. Ефектът е видим веднага след нанасянето на тънък слой L’Occitane Karit?.
Два пъти дневно? Да. След добре измити и подсушени ходила. Но ако питате, който и да е, опитал крема, ще разберете че води до пристрастяваща наслада. Да разполагаш с хидратирана кожа е благодат. Както отбелязах, не само заради приятната външност и самочувствие, но и заради здравината на епидермиса. За да бъде жизнена и мека на допир, кожата се нуждае от „храна”. Маслото от карите е перфектното меню за вашите стъпала.
Какво друго има в тази фантастична тубичка? Етерично масло от лавандула. За нея е писано и казано много, така че всички сме на ясно, че тя е антисептик, който е съюзник в борбата с много кожни проблеми. Има и арника. Тя пък се грижи за противовъзпалителната защита, като не позволява дразненето и зачервяването да се случат върху нашите стъпала.
Друга важна съставка е ментата. Някой я предпочитат в коктейл, други на чай, но всички сме единодушни, че тя носи лекота и охлаждаща свежест на всяка точка от кожата ни. С пълна сила това важи за стъпала. Особено след тежък работен ден.
За щастие L’Occitane Karit? е достъпен и в интернет. Всичко, което може да подарите на своите крака се намира в разфасовка от 30 и 150 милилитра. Естествено, по- голямата разфасовка, по традиция излиза  по-изгодно. Но ако сте решили да опитате ефектът на крема, може да започнете и с малка. Сигурна съм, че ще забравите за напуканата и зачервена кожа и ще се радвате на меки и нежни на допир крака.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!