Съвети за избор на четката за зъби на детето ви

May 4, 2017 от  
Публикувано в Здраве

violife-rockee-quackie--2___2Наближава  тримесечния срок за нова четката за зъби на вашето дете, така че решавате да посетите бързо най-близката аптека. Но когато преминете покрай лавиците с четки за зъби, спирате. Бърз избор? Може да прекарате часове, разглеждайки различните видове. Колко сложен  може да бъде избора на такъв привидно прост продукт? Но правилният избор е Violife Rockee Quackie четка за зъби за деца + 2 резервни глави.

Съвети за избор на четката за зъби на детето ви.
Размер. Устата на детето е по-малка от тази на възрастен, така че единствено има смисъл да изберете по-малка четка за зъби. Поради тази причина много компании включват насоки за възрастта на опаковките им. Общият размер е около 2,5 см (1 инч) дължина и 1.2 см (? инч) широчина.

Влакната.
Освен ако не сте инструктирани по друг начин от вашия зъболекар, винаги избирайте мека четка за зъби. Средните и твърди четки за зъби могат да причинят вреди на емайла и венците на вас и вашето дете.
Ръчна срещу електрическа. Независимо дали работи с батерии или не, всеки тип четка за зъби може да свърши работата. (И от друга страна, всеки тип четка за зъби, ако не се използва правилно, може да свърши лоша работа.) Въпреки това, задвижваните четки за зъби са по-подходящи за хора, които се нуждаят от помощ при обилното миене. Децата до около 6 или 7 години обикновено не са достатъчно сръчни, за да почистват всичките си зъби добре, така че електрическата четка може да помогне.
Голяма дръжка. Отново, тъй като децата нямат сръчност, за да изчеткат добре зъбите си, е по-добре до по-късната им  възраст да избират по-голяма дръжка, за да си  помогнат така.

Консултирайте се с експертите.
Вашият детски стоматолог трябва да Ви препоръча зъбна четка, която е претърпяла строги тестове за контрол на качеството за ефективност и безопасност. Българската стоматологична асоциация също така маркира четките за зъби, които преминават тестовете си с печат за одобрение.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!