Успокояваща грижа за сладките бебета

January 8, 2017 от  
Публикувано в Здраве

frezyderm-baby_През зимата и есента, силният вятър може да раздразни и зачерви кожата. Особено внимание трябва да се отдели на бузите, устните и ръцете на най-малките. За грижи през зимата се използва мазен крем. Той създава на кожата защитно фолио, което се явява като бариера за вятъра и предпазва кожата от напукване и измръзване. Най-добрият избор е Frezyderm Baby регенерираща и успокояваща грижа за зоната около носа и устните.

При покупка много внимателно прочетете състава. Да се купува крем без оцветители и парабени.

На какви изисквания трябва да отговаря детската козметика

Изискванията към всички детски продукти, в това число и козметиката, са еднакви. Към тях се отнасят:

  • Съставът да е от натурални компоненти. Маслата и екстрактите трябва да са произведени от естествени продукти.
  • Хипоалергични. Химическите съединения и голямото количество аромати може да предизвикат алергия у децата.
  • Отсъствие на химически аромати и оцветители. По-добре продуктът да е с неутрална миризма, получена от естествените компоненти, отколкото с приятна, но със синтетичен произход.
  • Безопасност. За производството на детската козметика трябва да се използват само качествени и клинично проверени суровини.
  • Задължително наличие на сертификат за качество.
  • Указание за пълния състав на съдържащите се вещества. Твърде краткият списък може да не съдържа вредни компоненти, използване при производството на продукта.
  • Без алкохолни течности. Алкохолът влияе негативно на нежната детска кожа. Той я изсушава и изтънява, което може да причини зачервяване и възпаление.
  • Да не са токсични.
  • Да няма в състава минерални масла. При наличие на тези масла върху кожата се образува водоотблъскващ слой, който може да доведе до парников ефект.

При избор на козметични средства гледайте не само марката, а внимателно прочете състава.

Продуктите, които са подходящи за едно дете, при друго може да причинят силна енергия.

На какво трябва да се обръща внимание при избора

Състав

Внимателно прочетете състава. Трябва в състава да липсват аромати, оцветители,минерални масла, а така също и рафинирани нефтопродукти, които се крият под обикновеното наименование парафинови масла (вазелин, церезин, парафин).

Срок на годност

При избор на козметичните средства е необходимо да се гледа не само наближава ли края на срока, но още и неговата продължителност. Колкото по-дълъг е срока, толкова по-голям е списъка на консерванти в него.

Миризма и цвят

Тези фактори не трябва да намекват за своя химически произход. Най-добре е продуктите да са бели или прозрачни на цвят и с лек ефирен аромат.

Възраст на детето

При избор на козметични средства обръщайте внимание на възрастта, указана върху опаковката. Ако видите символ „0+”, то смело вземайте за всяка възраст. Това означава, че продуктът може да се използва за новородените деца. Неговият състав е най-нежен и безопасен.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!