Витамини, който не яде

September 1, 2015 от  
Публикувано в витамини

elasti-q-acidum-folicumСигурно свързвате цялото си детство с познатата песничка, за витамините и сериозната заплаха, че ако не похапвате здравословно количество плодове и зеленчуци, няма да пораснете големи. Дори и да Ви звучи на ръба на научната фантастика, рефрена от тази песен има огромна доза истина. Ще си кажете, пораснали сме, въпреки, че не сме се взирали сериозно върху точното количество витамини, нали? Може би не знаете или поне сте забравили факта, че конкретни витамини, влияят пряко върху растежа на тъканите. Това са витамините от груба В. За това си позволих да цитирам детската песничка, тъй като в нея имам голяма доза истина.

Като част от група В, фолиевата киселина е един от най-важните витамини. Понякога лекарите пропускат да ни „споделят” факта, че именно заради правилно приеманите количества фолиева киселина сме пораснали здрави и големи. Не на шега, а даже много сериозно в началото на бременността, всяка бъдеща майка трябва да „зареди” аптечката си с фолиева киселина, която се препоръчва да се пие дори преди самото зачеване.

Ако търсите подходящ продукт на пазара, може да попитате в близката аптека за Elasti-Q Acidum Folicum. Цената на витамините е прилична, броя хапчета ще Ви стигнат за един курс, след който обикновено се препоръчва да се продължи приема.

Защо е нужно да пиете Elasti-Q Acidum Folicum?

Добре е да поглъщате витамините през по-голямата част или дори през цялата бременност. Защото тялото ни не произвежда фолиева киселина и се налага да си я набавяме чрез храната. Когато тя е не балансирана или не може да донесе до всяка клетка на тялото ни нужния прием, то една таблетката Elasti-Q Acidum Folicum ще даде на Вас и бебечето Ви, достатъчната доза дневен витамин.

Добре е, да се замислите над въпроса, в какъв обем трябва да поемате витамина от В групата и да попитате, колко е нужно да пиете на ден, за да не предозирате или ощетите тялото си.

Сериозният подход към провеждането и наблюдението на бременността е силна гаранция за здраво бебе. То, както и Вие се нуждаете от завишени количества фолиева киселина и Вашият наблюдаващ лекар трябва да прецени, колко Elasti-Q Acidum Folicum е нужно да пиете средно дневно.

За какво „отговаря” фолиевата киселина?

Този витамин има основна роля в телесните функции при деца и възрастни. Чрез него се стимулира образуването на новите клетки. Ако не обновяваме запаса от клетки в тялото си, всяка функция на организма ни ще бъде „повалена” от болести. Това важи в пълна сила и за периода на бременността. Новите клетки в тялото са важен източник на здраве и добро съществуване. За това, ако до сега не сте поемали фолиева киселина е добре веднага да започнете с Elasti-Q Acidum Folicum.

Както споменах човешкото тяло не може да я набавя в достатъчни количества. Налага се външен прием. Но въпреки приема на таблетките Elasti-Q Acidum Folicum, е добре да съобразите своята диета по време на бременност с храни богати на конкретния витамин.

Кои храни притежават по-голямо количество фолиева киселина?

Общо казано – почти всички листни зелени зеленчуци. Такива са спанака. Разбира се и зелето и броколите. Фолиева киселина има и в бобовите растения. Ако стомахът Ви не позволява приема на този тип храна или бременността е затруднила перисталтиката Ви, то потърсете алтернативи. Някои зърнени храни са специално обогатени с фолиева киселина и може да похапвате от тях, разчитайки, че доставяте на тялото си нужният обем от витамина.

Но колкото и да се стараем менюто ни да е богато, все пак не е зле да допълним дневните си ритуали с още един – прием на Elasti-Q Acidum Folicum, за да сме сигурни, че нашето бебече, както и ние самите, ще бъдем здрави.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!