Водата за уста повишава нивото на устна хигиена

August 1, 2015 от  
Публикувано в Здраве

marvis-strongАко искате да използвате вода за уста към ежедневната си хигиенна грижа, важно е да знаете какво точно представлява тя. В тази статия ще разберете най-важното за този прекрасен продукт.

Водата се комбинира много добре с миенето на зъби два пъти дневно и използването на конец за зъби. Главната ? функция е да освежава дъха и да премахва остатъците от вредни бактерии. Най-популярната и харесвана вода е тази с вкус на мента и по-специално Marvis Strong Mint, но има и други варианти, като разнообразието е голямо.

Какви други функции има водата за уста?

Когато жабурите устата си с нея, вие премахвате остатъците от храна и плака от зъбите. Другото полезно нещо е, че се премахват мукуса и частиците от храна, които се намират по-дълбоко в устата.

Има и различни видове, които могат да имат и допълнително предназначение. Например флуоридните води за уста, помагат на зъбите да се борят с киселините произведени от плаката.

Трябва ли да ползвам такъв продукт?

Определено дъхът ви ще хареса това, което правите. Освен това са на лице и изследвания, които доказват, че различните видове води увеличават ефективността в борбата срещу кариеси и зъбни болести с до 50 процента. След едно изплакване на устата, може да очаквате поне 3 часа свежест в устата си.

Какъв е правилният начин за изплакване на устата?

Преди да използвате продукта е добре да си измиете зъбите перфектно, съветват зъболекарите. Количеството, което трябва да използвате е упоменато на опаковката. Обикновено капачката в комплекта е измерителна. След като измерите, изсипете в устата си. Затворете я добре, зъбите трябва да са леко разделени и започнете да се жабурите. Повечето производители съветват, изплакването да трае миниум 30 секунди. След това изплювате течността и сте готови.

Отново напомняме, че преди използването на вода за уста, зъбите ви трябва да възможно най-добре измити. Само така може да се възползвате напълно от ползите, които предлага продукта. Добре е в следващите 30 минути да не ядете или пушите, за да е по-траен ефекта.

Какви видове води за уста има?

Има няколко основни тип. Те са:

  • Козметични – това са най-обикновените продукти, които ви помагат да се справите с лошия дъх и с основните нужди за почистване на устата.
  • Флуоридни – съдържат флуорид, които се използва за заздравяване на зъбите и допълнителна защита срещу кариес. Единственото, което трябва да имате предвид, е да спазвате предписанията на опаковката, за да не приемете прекалено много флуорид.
  • Антисептични – основна съставка е хлорохексидин глюконат, която се бори успешно срещу бактериите. Много успешно се прилага при борбата с устни инфекции и по-сериозни състояния на лош дъх. Справят се доста добре и с плаката.
  • Естествени – не съдържат алкохол и флуорид. Функцията им е като на козметичните или иначе казано, ежедневни води – ароматизиране и допълнително почистване.
  • Комбинирани – в тях се съдържат анти-бактериални съставки, които да се борят с образуващата се плака и болестите по венците, освен да правят дъхът по свеж.

Като заключение можем да добавим, че ако искате да вдигнете нивото на устната си хигиена, водата за уста е един от най-добрите варианти за това. При липса на проблеми, при редовно измиване с паста и изплакване с такава вода, зъбите ви ще са в топ форма. Опитайте чудото, наречено  Marvis Strong Mint и веднага ще усетите разликата.

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!