Вода за уста за свеж дъх и защита на венци

May 2, 2017 от  
Публикувано в Здраве

ecodenta-sage-aloe-vera-mint-oil___2Всяка вода за уста за свеж дъх и защита на венци се използва, назначена от стоматолога. Във всеки магазин за козметика обаче може да се получи информация от продавач-консултантите и да се избере подходящата марка.

Всеки разтвор представлява специална течност, предназначена за освежаване на цялата уста, за свеж дъх и защита на венците. Но Ecodenta Sage & Aloe Vera & Mint Oil прекрасно подхожда за:

- подобряване на хигиената;

- отстраняване на неприятния дъх;

- овлажняване на лигавицата;

- свеж дъх.

Съществуват огромно количество вода за уста за свеж дъх и защита на венците. Те биват както промишлени така и домашно приготвени.

В зависимост от целите на тяхното използване всички средства се разделят за:  хигиена, лечение и комбинирани.

Водата за уста за свеж дъх и защита на венците, която се ползва за хигиена на устната кухина, отстранява всеки неприятен дъх от устата и оставя след себе си свежест. Тя може да съдържа и избелващи частици за почистване и избелване на зъбите. Това избелване е само външно, отстранява лошия дъх, но не и причината за неговата поява.

Много от тези води за уста не съдържат спирт, а други имат до 25 % в състава си. Обикновено водата за уста за свеж дъх и за защита на венците съдържа подсладители.

Хигиенните разтвори по-скоро скриват, но не и да премахнат лошия дъх, за това и ефекта от тях е за около 3 часа. При наличие на постоянно лош дъх е добре да посетите стоматолога за консултация. Понякога това е симптом на инфекция в устната кухина или проблем при дихателните пътища.

Вода за уста с лечебна цел се препоръча от стоматолога в следните случаи:

- наличие на висок риск от разрушаване на зъбите;

- възпаление на венците;

- сухота в устата;

- недостиг на слюнка;

Лечебната вода за уста и защита на венците се разделя на няколко групи:

  1. Срещу плака и гингивит – тези средства са предназначени да спрат бактериалния налеп и да забавят развитието на гингивит. Много от тях са неприятни на вкус и остават горчивина. В състава им може да има спирт. Курсът на подобна терапия не е продължителен.
  2. Против кариес – имат за цел да укрепят емайла на зъбите и да спрат развитието на кариеса. Подобно средство е допълнение към ежедневните хигиенни мероприятия.
  3. Вода за уста против зъбен камък – предпазва зъбите от всякакви налепи.

Водата за уста за свеж дъх и защита на венците има антимикробно действие и ефективно се бори с микробите.

Комбинираните средства се използват след хирургическа намеса

Random Posts

Рекламирай тук

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!